Kuidas võita sõpru ja reis

Ma mõtlen tihti, et mul on elus ikka väga vedanud. Imelised lapsed, fantastiline abikaasa, parimad sõbrad ja superema ning suurepärased ämm ja äi.

Aga no eile õhtul vedas ikka eriti. Läksin peole. Novatours tähistas oma 15 sünnipäeva, kuhu me Raivoga ka kutsutud olime. Ämm tuli appi lapsi hoidma ja mina sättisin end siis peole. Telemaja suur neljas stuudio (oli vist) oli selleks õhtuks muudetud peosaaliks. Igaüks istus endale määratud lauda ja meeleolukas üritus võis alata. Õhtu jooksul toimus kaks reisisaate salvestust/mängu.

Lavale astus Maire Aunaste ja alata võis Reisile sinuga! Opaa, esimene “saade” oli täpselt nagu vanasti, 20-25 aastat tagasi, telekast näha võis. Tohutult naljakas. Küsimused-vastused, nali ja loomulikult Aunaste oma täies hiilguses.

Kahe saate vahepeal mängiti reklaamipausi, kus ekraanidelt oli võimalik näha suuremat osa Novatoursi telereklaamidest.

Siis algas teine mäng. Kolm naist, kes õhtu alguses loosi teel selgunud olid, võtsid oma kohad toolidel sisse. Siis aga, mingil põhjusel neiu number kaks loobus. Tema koht jäi vabaks. Olev mu kõrval veel muigas, et tavai, Hetlin, mine nüüd jooksuga lavale, sinu kord särada on tulnud.

Mõeldud, tehtud. Juba ma koperdasin kontsade klõbisedes lava poole. Eeh, mingi neiu lähenes lavale teiselt poolt. Mõtlesin edasi sammudes, et ma küll enne teda sinna ei jõua ja sinna mu võimalus legendaarses telemängus osaleda läheb.

Aga justkui saatuse kiuste jäi neiu enne lava seisma ja loobus. Mis siis ikka, astusin lavale ja istusin keskmisele toolile. Minust sai neiu number kaks!

Saali sisenes noormees. Pisut närvis ja uje härra küsis küsimusi ja meie siis vastasime nii hästi nagu oskasime.

“Ütle üks sõna, millega end iseloomustaksid?” – “Eem, julge!?”

“Mida ütleksid presidendile?” – “Kas merehaigus on üle läinud?”

“Kelleks tahtsid lapsena saada ja kelleks lõpuks said?” – “Lembitu Kuuseks tahtsin saada ja ajakirjanikuks sain.”

Saabus otsustav hetk, mil noormees pidi oma valiku tegema.

“Ma valin neiu number kaks, sest tema vastused olid huvitavad.”

Oot, kes meist see neiu number kaks on? Küsisin naaberistujatelt üle. Hei, mina olen neiu number kaks. Ossaraks, ma võitsin reisi! Aga kuhu?

Neiu number üks oleks saanud koos kaaslasega reisida Kreetale, neiu number kolm Montenegrosse ja neiu number kaks sõidab koos oma vabalt valitud kaaslasega Türki.

Valin oma reisikaaslaseks ema, sest ema on alati olnud olemas ja see on minu võimalus teda pisutki tänada. Abikaasa jääb sel korral maha. 🙂

Pidu ja kogu õhtu oli imeline. Laudkond super ning noh, ma loodan, et leidsin endale eile paar vahvat uut tuttavat.

Leave a comment